Troeven

Bereikbaarheid

Het gemeenschapscentrum de Melkerij is uitstekend gelegen. Het gebouw ligt centraal in de gemeente Zemst tussen Antwerpen en Brussel. Het is vlot bereikbaar via een gewestweg en een fietsverbinding. De snelweg E19 is vlakbij. Tussen de stations van Mechelen en Vilvoorden rijdt er een bus die aan GC de Melkerij stopt.

Parkeergelegenheid

Naast GC de Melkerij ligt een ruim parkeerterrein. Ook in de directe omgeving van het Gemeenschapscentrum zijn er nog tal van parkeerplaatsen.

PARKEERWIJZIGINGEN TIJDENS WERKEN NIEUWE SPORTHAL
Meer informatie en parkeeropties tijdens werken: https://www.zemst.be/sporthal

karaktervolle setting

Het gebouw van GC de Melkerij stamt uit 1942. Het is een oude melkerij met een bijzondere erfgoedwaarde. Tijdens het vernieuwbouwproject werden waardevolle architecturale elementen opnieuw in ere hersteld. In de bloeiperiode van de fabriek in de jaren zestig werkten hier 25 personen. Elk jaar werd er 30.000 tot 35.000 liter melk verwerkt. Die werd onder het merk Duralac op de markt gebracht. In 1998 sloot het bedrijf. Het gebouw werd sindsdien onder meer gebruikt als fitnesscentrum en snookerzaal. Vandaag bruist de Melkerij van cultuur en bedrijvigheid. Waar vroeger de melk vloeide, komen mensen uit Zemst en omgeving nu plezier, smaak en werk beleven.

A-la-carte formules

Organiseer je een event in de Melkerij? Dan kies je uit aantrekkelijk geprijsde standaardpakketten. Of je werkt samen met onze eventspecialisten een organisatie-op-maat uit. Vertel ons meer over je publiek en je doelstellingen … en wij denken graag creatief met je mee.